На Чернігівщині продовжує активно діяти Кластер продовольчої безпеки та засобів до існування Організації Об'єднаних Націй в Україні (The Food Security and Livelihoods Cluster (FSLC).

Зустріч директорки Агенції регіонального розвитку Марії Руденко, директорів профільних Департаментів Чернігівської ОДА з представниками Кластеру

Головною темою обговорення на цій зустрічі була поточна гуманітарна ситуація в області, а також плани співробітництва на 2024 рік.На зустрічі Координатор Кластеру, пан Чарльз Гопкінс, наголосив на важливості допомоги Чернігівщині. Хоча Кластер вже працює на території України з 2014 року, з початку повномасштабного конфлікту, Кластер розширив свою діяльність і зараз активно працює в Чернігівській області, визнаючи її однією з пріоритетних областей. Метою цієї співпраці є забезпечення населення області продовольством та засобами до існування.

Партнерство з Кластером також охоплює широкий спектр ініціатив. Це включає навчання та тренінги для тих, хто має намір розпочати власну справу, надання бізнес-грантів, а також забезпечення необхідним насінням, саджанцями та інструментами для внутрішньо-переміщених осіб, які живуть у сільських районах та інші ініціативи.

Важливо зазначити, що зустріч відбулася в рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва у Чернігівській області. Цей офіс є ініціативою Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України та спрямований на розвиток співпраці між місцевими та регіональними органами влади та міжнародними партнерами, які бажають співпрацювати на рівні областей та територіальних громад.