23 червня директорка Агенції регіонального розвитку Чернігівської області Марія Руденко з робочим візитом відвідала ФГ «Напорівське» та поспілкувалась з власником Григорієм Ткаченко.

Приклад сили підприємництва в умовах невизначеності. Робочий візит до ФГ "Напорівське"

23 червня директорка Агенції регіонального розвитку Чернігівської області Марія Руденко з робочим візитом відвідала ФГ «Напорівське» та поспілкувалась з власником Григорієм Ткаченко.Українське село Лукашівка, розташоване в Чернігівській області, стало місцем народження вражаючого прикладу відродження та успіху.

Саме тут розташоване фермерське господарство, яке своїм прикладом демонструє міцність духу та підприємницький потенціал. Незважаючи на тяжкі випробування, з якими зіткнулась ферма під час війни, вона зуміла піднятися і перетворюється на центр життя та надії для села Лукашівки.

Як розповідає Григорій Ткаченко, сама ферма залишалась осередком життя: запаси їжі, молоко, генератор дали можливість людям зберегти зв'язок зі світом навіть у найважчі часи. Ферма від обстрілів зазнала значних пошкоджень: техніка, обладнання, приміщення, покрівля, частина поголів’я великої рогатої худоби були знищені.

Незважаючи на великі пошкодження та труднощі керівник господарства разом зі своїми працівниками відновили роботу підприємства, зуміли залучити кредитні кошти для реставрації і розширення фермерського господарства. У поточному році вони засіяли все заплановане та мають наміри відновити стадо корів. За грантові кошти придбали обладнання з виробництва пелет. Показники рентабельності за рік мають досягти 100% і є альтернативою традиційній енергетиці.Що ще більш вражає, вони вже в процесі запуску виробництва з переробки молока на різні види сирів. Це додає нових можливостей для розвитку та розширення фермерського бізнесу.

Під час зустрічі говорили про виклики, з якими нині стикнулися фермери, розвиток фермерства та можливості для інвестицій.Директорка Агенції розповіла про можливість залучення грантових коштів для реалізації чи вдосконалення власної фермерської справи.Приємно, що попри війну та складнощі, фермери продовжують функціонувати. Впевнені, справа Григорія й надалі матиме успіх та стане прикладом для всіх, хто хоче розпочинати та розвивати фермерське господарство.