9 листопада з нами сталася неймовірна поїздка до інклюзивної пекарні «Good Bread» у рамках реалізації ініціативи «Студій соціального підприємництва»!

Поїздка до інклюзивної пекарні «Good Bread» у рамках реалізації ініціативи «Студій соціального підприємництва»

Інклюзивна пекарня «Good bread from Good people» – дає шанс людям з ментальними порушеннями та передає хліб на прифронтові території.

Пекарня, яку ми відвідали, є справжнім втіленням ідеї інклюзії. Тут працюють неймовірні люди з ментальними порушеннями, але кожен і кожна з них принесли свій внесок у створення дивовижних смаколиків. Вони пекли хліб, булочки та пироги з таким наповненням і любов'ю, що навіть аромат був просто неймовірним.

Ми мали можливість познайомитися з працівниками і працівницями пекарні та поспілкуватися з ними. Кожна історія була особливою та надихаючою. Вони розповіли нам про свої мрії, досягнення та перешкоди, які вони долали на своєму шляху.

На зміні в цеху працює до 30 людей і всім керує головна технологиня пані Галина, поспілкувавшись з нею розумієш, що для цих особливих людей це можливість повірити у свої сили, відчути себе на рівні з іншими, навчатись, працювати. Це не просто пекарня, а – простір, де до людей з ментальними порушеннями ставляться як до рівних, сильних і тих, хто може здійснити свою мрію.

Пані Галина – жінка-сила, необхідно багато любові мати в серці, терпіння, бажання допомагати та робити добро, щоб організувати таку роботу.

Ініціативу «Студія соціального підприємництва» впроваджує Агенція регіонального розвитку Чернігівської області за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».