На зустрічі були присутні представники 8 територіальних громад, а саме: Коропської, Сосницької, Куликівської, Березнянської Менської, Бахмацької, Борзнянської, Іванівської, які скріпили наміри співпраці підписанням меморандуму.

Команда Агенції регіонального розвитку Чернігівської області відвідала Менщину для участі в робочій групі з питань співробітництва між громадами та реалізації спільних проєктів розвитку

Одним із окремих аспектів розвитку будь-якого регіону є співпраця між громадами. На зустрічі були присутні представники 8 територіальних громад, а саме: Коропської, Сосницької, Куликівської, Березнянської Менської, Бахмацької, Борзнянської, Іванівської, які скріпили наміри співпраці підписанням меморандуму. Своїми напрацюваннями по можливій співпраці з громадами та реалізації проєктів поділились Генрі Штенренберг – Генеральний директор Клубу мерів, президент Всесвітнього торгового центру Київ; Анатолій Долинний – координатор Українського Кластерного Альянсу. Директорка Агенції Марія Руденко наголосила, що Агенція постійно тримає контакт та допомагає територіальним громадам в питаннях проєктного менеджменту, грантової підтримки, міжнародної технічної допомоги та залучення програм.

У підписаному меморандумі між Агенцією регіонального розвитку Чернігівської області та Менською міською радою @miskradamena ідеться про співпрацю з розвитку інфраструктури, цифровізації громади, підтримку та розвиток підприємництва, організації спільних заходів. До того ж, Агенція вже, спільно з Менською міською радою, бере участь в проєкті «Громада 4.0.», який реалізується міжнародною організацією SocialBoost в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та за підтримки Програми ULEAD з Європою. За словами директорки Агенції регіонального розвитку Чернігівської області, цей меморандум – не головний, але важливий крок у розвитку області та зміцнення співпраці між місцевими органами влади. «Ми віримо, що цей крок допоможе нам сприяти більш ефективній та результативній роботі в інтересах наших громадян», – повідомляє Марія Руденко.