Захід зібрав усіх учасників/учасниць студії, представників соціально-відповідального бізнесу, ЗМІ, жінок-підприємиць, представників міжнародних організацій та Чернігівської ОДА, партнерів та усіх, хто зацікавлений у розвитку соціального підприємництва.

Фінальна пітчинг-сесія учасників та учасниць ініціативи «Студії соціального підприємництва»

Хочемо трошки нагадати вам, як усе починалося! Наш проєкт «Студії соціального підприємництва» стартував у липні місяці у семи громадах Чернігівської області, а саме Чернігівській, Ніжинській,Прилуцькій, Городнянській, Ріпкинській, Іванівській та Михайло-Коцюбинській. За час впровадження ініціативи маємо такі досягнення:

● інформаційної кампанією охоплено більше ніж 9,5 тисяч осіб;

● до участі у проєкті залучено 66 осіб (серед них внутрішньо переміщені особи, молодь, жінки, ветерани АТО/ООС та члени їх сімей);

● проведено 3 лекції формату онлайн з таких тем, як фандрейзинг, пітчинг;

● 10 тренінгів (виїзд у громади) для учасників із семи цільових громад із маркетингу, брендингу та бізнес-планування;

● проведено 2 менторські сесії для учасників та учасниць – у результаті надано менторську підтримку 34  учасникам та учасницям, а наші ментори – це успішні підприємці, які мають соціально відповідальний бізнес;

● тренерами/тренерками надано  69 консультацій із тем бізнес-планування,маркетингу та брендингу й охоплено консультаціями більше ніж  учасників та учасниць;

● отримали 20 бізнес-планів, 13 з яких успішно представлено на пітчинг-сесії 12 грудня.

«Студії соціального підприємництва» –  це непросто навчальна програма, а можливість започаткувати власну справу, отримавши персональну консультацію відповідно індивідуального задуму та потреб, корисну й професійну інформацію про особливості реалізації соціального підприємства, напрацювати власний бізнес-план.

А тепер переходимо до важливої та хвилючої події – власне пітчингу!

12 грудня в Агенції регіонального розвитку відбулася захоплива фінальна пітчинг сесія «Студії соціального підприємництва»,де наші талановиті учасники та учасниці представили свої бізнес-плани.

Захід зібрав усіх учасників/учасниць студії,представників соціально-відповідального бізнесу, ЗМІ, жінок-підприємиць,представників міжнародних організацій та Чернігівської ОДА, партнерів та усіх,хто зацікавлений у розвитку соціального підприємництва.

Було презентовано 13 соціальних бізнес-проєктів, кожен учасник/учасниця окрім висвітлення ключових аспектів своїх проектів, зупинились також і на соціальній місії та їх соціальному впливу на громаду. Проєкти охоплювали широкий спектр сфери – від екологічно чистих технологій (виготовлення пелетів із відходів рослинництва) до соціальних програм для вразливих груп населення, таких, як підтримка та навчання швейній справі жінок, що опинилися в СЖО.

Серед 13 презентованих проєктів члени та членкині журі обрало три проєкти, що набрали найбільшу кількість балів, ними стали:

·                 проєкт студії англійської мови “Yes!”,яку втілюватиме у життя Ірина Савенко з Прилуцької громади;

·                 соціальна пральня «Б’юті фрі» – проєкт Валентини Циркун із Городні;

·                 впровадження соціального компоненту для жінок, що опинилися в СЖО на швейному підприємстві бренду «ОТАКОЇ» - Анною Тарасенко з Чернігова.

Автори цих трьох бізнес-планів отримають підтримку від ПРООН у реалізації своїх соціальних підприємств.

Ми надзвичайно вдячні кожному, хто долучився до «Студій соціального підприємництва»: журі – за приділений нам час, слушні поради та зворотний звʼязок для кожного з виступаючих; учасникам/учасницям – за їх наполегливу та сумлінну підготовку; тренерському та менторському складу – за наповнені змістом і практичними порадами активності, лекції, консультації; громадськості – за залученість та інтерес до нашого проєкту; представникам ПРООН – за довіру нам у реалізації соціально важливої ініціативи!

Ми пишаємося тим, як наші учасники та учасниці здатні перетворювати ідеї в реальність та покращувати свої громади,тож чекаємо на нові досягнення та проєкти!

Ініціативу «Студія соціального підприємництва» впроваджує Агенція регіонального розвитку Чернігівської області за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».