Тетяна Литвин , фахівчиня з підтримки підприємництва та експорту Агенції регіонального розвитку Чернігівської області, успішно пройшла сертифікаційне навчання за програмою консультантів з експорту від Торгово-промислової палати України.

Фахівчиня з підтримки підприємництва та експорту Агенції, успішно пройшла сертифікаційне навчання

Навчання мало на меті формування знань та навичок з надання експортних послуг та обслуговування компаній, розуміння процесу експорту та окремих етапів розвитку експортного напрямку, а також розвиток бази консультантів з експорту в системі експортної підтримки України.

По закінченню навчання учасники володіють знаннями для консультаційного супроводу бізнесів з розвитку експорту та можуть залучатися до надання експортних послуг, використовують нові підходи та ресурси для обслуговування запитів з боку бізнесу, розуміють зв‘язок між окремими етапами експортного процесу та можуть пропонувати рішення та рекомендації бізнесу для розвитку їх експортного напрямку, взаємодіють при наданні послуг та вміють формувати команди з метою пошуку ефективних рішень та консультування бізнесів.

Навчання проводилось за сертифікованою програмою консультантів з експорту в межах Програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яка спільно фінансується Європейським Союзом і Урядом Німеччини. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.