Коли? 14.12 о 18:00 Чернігів, Агенція регіонального розвитку Чернігівської області, вул. Преображенська 12 (2-й поверх). Роботи можна придбати.

АНОНС виставки «НАВКОЛО» художниці Наталі Курносової в Чернігові

«НАВКОЛО» – це історія двох унікальних серій робіт українських автентичних мотивів, за основу яких лягли витинанки, вирізки, графічні і живописні техніки, які отримали нові сенси та сприйняття. Кожна робота покликана не тільки показати особливий орнамент – так Наталя знаходить звʼязок між поколіннями, той флер в українському традиційному мистецтві, що формує нові значення оберегів, адже вони, як і скотч на вікнах цілої України, покликані захищати домівки від «злих духів», тобто несуть фізичний і символічний захист. Раніше фіранки створювали з паперу – це має неабиякий сенс для художнього переосмислення. Наталя вбачає в них не тільки естетику орнаментів, а й практичне застосування фіранок як безпосереднього захисту вікон. Тому, на жаль, при демонтажі тепер фіранки зазвичай знищуються, та в цьому теж є свій підтекст і переосмислення – з Перемогою ці обереги залишаться лише естетичними артефактами.

У рамках виставки «НАВКОЛО», разом із Наталею Курносовою, ми долучаємось до термінового збору коштів, який проводить БФ «Добродія», щоб закупити для нашої 1-шої окремої танкової Сіверської бригади.

До зустрічі!